home       wat doen wij       onze praktijk       foto's       uw eerste bezoek       inschrijven       afspraken       kosten       contact & route
  Contactgegevens

Jordent Praktijk voor mondzorg
Noorderkerkstraat 10
1015 NB Amsterdam

020 638 72 11
info@jordent.nl
 
  Wat doet een mondhygiënist?

De taken die de mondhygiënist uitvoert zijn in eerste instantie gericht op de preventie. Hieronder wordt verstaan het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen (cariës) en tandvleesaandoeningen. Daarnaast voert de mondhygiënist ook taken uit die gericht zijn op genezing, zoals het behandelen van tandvleesaandoeningen.

U maakt eerst kennis met de mondhygiënist en u krijgt voorlichting. Zij stelt u enkele korte vragen
over uw gebit, uw tandvlees, uw gezondheid in het algemeen, medicijngebruik en andere zaken die belangrijk zijn voor de mondhygiëne. Bijvoorbeeld uw dagelijkse bezigheden en uw eetpatroon.
Ook een eventuele zwangerschap is van belang, omdat u dan extra gevoelig kunt zijn voor tandvleesproblemen. Daarna doet de mondhygiënist een mondonderzoek. Afhankelijk van de aard
en de ernst van het probleem maakt ze ook een parostatus. Hierop wordt nauwkeurig de conditie van uw tandvlees beschreven. Daarna maakt ze met u een behandelplan. In dat behandelplan (protocol) spreekt de mondhygiënist met u af welke behandelingen nodig zijn, hoe en wanneer deze worden uitgevoerd. Wat de mondhygiënist precies doet en hoeveel tijd het kost hangt natuurlijk af van de aard en de ernst van het tandvleesprobleem.


Bleekbehandeling

Sommige mensen hebben van nature witte tanden, anderen juist gele. Tanden en kiezen kunnen door diverse oorzaken verkleuren. Veel mensen vinden verkleuringen lelijk en willen daarom hun tanden laten behandelen. Kleur van de tanden en de kiezen Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. De kleur en dikte van het tandbeen bepalen voornamelijk de kleur van een tand of kies, het glazuur is vrijwel doorzichtig. De kleur van het tandbeen is erfelijk bepaald, waardoor de één wittere tanden heeft dan de ander. Over het algemeen zijn hoektanden van nature iets geler van kleur. Dit komt omdat de laag tandbeen van de hoektanden dikker is. Door veranderingen in het tandbeen kunnen verkleuringen aan tanden en kiezen optreden Voor patiënten die perfecte witte tanden willen hebben is er nu een oplossing.

Wij maken gebruik van het beste door licht geactiveerde bleek systeem . Dit systeem maakt zonder risico's uw tanden minimaal 3 tinten lichter dan een traditioneel systeem. Daarnaast is er ook sprake van een minimale terugkleuring en een zeer lage gevoeligheidsgraad: het systeem is bijvoorbeeld als beste systeem beoordeeld door "The dental advisor" en "Reality".

 

 

 
 
design & techniek 12design creations & promotions